Проект “Бути собою”

Якщо до життя поставитися трішки простіше і згадати, що ми смертні, і життя – це невелика подорож. Якщо раптом усвідомити, що від страху виглядати дурно або смішно, можна багато втратити. А головне, прожити життя і не здійснити мрію. Або ще гірше, не мати мрії. І якщо відкинути все зайве, наносне, раптом захочеться переступити межу уявної дозволеності або зони комфорту, називайте як хочете. І дозволити собі бути самим Собою! Чесним, щирим, веселим, молодим, успішним, необхідним, відомим, медійним, талановитим, бажаним. І при цьому допомогти ще комусь. То, може, життя стане цікавішим та наповненим, та не пройде даремно?!!

МБ

Мозок береже нас, створює відчуття безсмертя. Але це не так. Життя – невелика пригода. Від Бога залежить, якою вона буде. І трохи від нас.

Коли я була маленькою мріяли співати. Брала щітку для волосся і виконувала пісні. Потім проводила різні майстер-класи, кулінарні, або для матусь, була модельєром. Ютюбу тоді не було, та і не потрібно. Чи турбувало, що зі слухачів були тільки тканеві звірі та пластмасові ляльки)? Ні!!) Перепон ніяких не було, ні страху, ні сумнівів. Тільки може, матуся, яка прийшла з роботи, та побачила, що сталося з квартирою))

Так чому зараз все змінилося? Бо це нераціонально, неправильно, та що люди скажуть?

У 13 років я співала у хорі. У 16 ми переїхали, і в мене з’явилась тепла компанія – друзі, село, гітара. І мій спів. Потім велика перерва. Тільки в 33 роки щось змусило мене стати на килимок на випускному у садочку разом зі своїми дітьми. І знову заспівати. Не знаю, що сталося. Було неймовірно лячно. Голос дрижав і, здалося, я зганьбилася.
А потім до мене підійшов один батько. Ми з ним рідко спілкувалися, різні інтереси. Заможна людина, прибутковий бізнес, красива донька, білявка дружина, все гуд. І розповів мені (чесно, після випитого вина на тому ж випускному) що дуже сумує за тим часом, коли грав у студентському гурті. Зараз все є, але старенька гітара, яка припала пилом, не дає спокою.

Мій спів нагадав йому про Мрію.

Я перечитала десятки книг про мотивацію, дивилась фільми, слухала інтерв’ю. Знала усі теорії, складала списки, створювала колеса життя. Але мрії не здійснювалися. Щось не спрацьовувало.
Поки я не зробила собі виклик. Щось змінити в житті, в побуті. Око впало на смітник, там було дуже багато пластика. Цей виклик мав ім’я – “104 дня без поліетилену”. Цей проект змінив мене, ставлення до життя, побуту, довкілля. Але він став буденністю.

Я знайшла новий виклик.  Проект “Бути собою”.

Суть проекту: протягом року здійснити сім своїх мрій.

1 Заспівати пісню під акомпанемент Е. Хмари
2 Побути моделлю на подіумі
3 Створити авторську програму на радіо або телебаченні
4 Знятися в епізоді в кіно
5 Пройти курси по бізнесу
6 Виступити на конференції TED
7 Написати книгу

Для чого все це?

  • довести собі, що я це можу,
  • надихнути інших людей на здійснення своїх мрій,
  • скористатися нагодою розповідати про проблеми екології,
  • бути прикладом для своїх дітей,
  • хочу, щоб чоловік пишався мною)

Зробити все це в рамках етичного, сталого, свідомого життя.

Ну ось, я це написала) Начебто земля під ногами не задрижала)

Кожні два тижні я буду писати, що відбувається.

Буду рада вашій підтримці  та допомозі.

Щоб не пропустити цікаві публікації, підпишіться на розсилку.

 

 

Коментарі до “Проект “Бути собою”

  1. Яка ти розумничка! Дійсно, озвучити своі мрії – неймовірно важко: боїшся наврочити; що скажуть, якщо я не зможу… Мене це завжди лякає. Я так тебе розумію. І ось я теж мою нагоду поборотися зі своїми страхами за тиждень – виступатиму перед аудиторію в 500 людей! Ех… Вірю, що все вийде. Твій пост мене надихнув!!!

    1. Оля, дякую! В тебе вийде, я не сумніваюся!
      Чому люди більше вірять в себе, ніж в інших?

  2. Марьяшка, МОЛОДЧИНА, УМНИЧКА!!!!!!
    Это очень смелый вызов.
    Огромный,серьезный проект. Высота взята не детская.
    Но,что то мне подсказывает,что через год,после подведения итогов твоего проекта, у тебя начнется совершенно иная жизнь,сейчас ты приоткрываешь дверь в совсем другое измерение,о котором многие из нас только мечтают:”А вот,если бы я когда то сделала вот так…..” или ” Ведь я так мечтала научиться вот этому….”
    А ты,девочка,просто решила ЭТО ВСЕ вот оплатить в жизнь!!!!!
    Ты очень смелая,храбрая и отчаянная!!!!
    Удачи тебе и веры в себя!!!!!

    1. Дякую велике!!))
      Поки що хизуватися мені зарано, попереду багато роботи)
      Дякую тобі, що учора витримала весь мій вантаж емоцій та тексту))!

  3. Маріанно! Я вражена сміливістю і твердістю тендітної жінки! Це дуже необхідно людям довкола – приклад, мотивуючий. Я буду читати із превеликим задоволенням! І надихатися!

  4. Щиро вірю , що у Вас все вийде! Вдячна за можливість переглянути своє життя та натхнення на рух уперед!!! Божого благословіння!!!

    1. Марино! У Вас такий душевний коментар, що я просто не можу не довісти своє діло до кінця. Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *